Gröna hissen drink: en fantastisk nyårskreation

Gröna hissen drink är en perfekt dryck att servera på nyårsafton för att fira det nya året med stil. Den här uppfriskande och färgglada cocktailen kommer definitivt att imponera på dina gäster och sätta tonen för en minnesvärd kväll. I den här artikeln kommer vi att utforska gröna hissen recept, drinkar till nyår och allt du behöver veta för att skapa denna härliga drink.

Gröna hissen drink recept

För att börja förbereda din gröna hissen drink behöver du följande ingredienser:

 • 4 cl gin
 • 2 cl äppeljuice
 • 2 cl citronjuice
 • 1 cl sockerlag (en del socker, en del vatten)
 • 1 cl blå Curacao
 • Is

Här är stegen för att skapa denna ljuvliga cocktail:

 1. Börja med att fylla ett cocktailglas med is för att kyla det.
 2. I en shaker, tillsätt gin, äppeljuice, citronjuice och sockerlag. Tillsätt sedan is och skaka kraftigt i cirka 10 sekunder.
 3. Sila blandningen över det kyliga cocktailglaset.
 4. Sist men inte minst, häll försiktigt i blå Curacao längs kanten på glaset så att den sjunker till botten och skapar den karakteristiska gröna färgen.

Varför Är Det Gröna Hissen Drink Så Perfekt för Nyår?

Gröna hissen drink är inte bara en smakrik och uppfriskande cocktail, den har också den perfekta färgen för att fira nyår. Den gröna färgen symboliserar hopp och nya möjligheter, vilket är precis vad vi önskar för det kommande året. Dessutom är den friska smaken av äppeljuice och citronjuice en härlig kontrast till den milda ginen, vilket gör den till en balanserad och välsmakande drink för att välkomna det nya året.

Andra drinkar till nyår

Om du vill erbjuda dina gäster ett urval av drinkar till nyår finns det gott om alternativ att utforska. Här är några andra populära alternativ att överväga:

 • Champagnecocktail: En klassiker som aldrig går ur tiden. Tillsätt en sockerbit och några droppar Angostura bitter i ett champagneglas och fyll sedan på med kall champagne.
 • Kir Royale: En annan champagnebaserad cocktail. Blanda crème de cassis med champagne för en elegant och smakfull dryck.
 • Passion Martini: En passionfruktinfuserad twist på den klassiska martini. Perfekt för dem som älskar fruktiga och exotiska smaker.

Skapa Minnesvärda Stunder med Drinkar Nyår

Oavsett vilken drink du väljer att servera på nyårsafton är det viktigaste att du skapar minnesvärda stunder med dina nära och kära. Nyår är en tid för reflektion, fest och hopp om framtiden. En välkomponerad cocktailmeny kan bidra till att göra kvällen ännu mer speciell.

Faqs

1. Kan jag använda annan sprit i gröna hissen drink?

Absolut! Du kan experimentera med olika spritsorter beroende på din personliga smak. Vodka eller tequila kan vara spännande alternativ att prova.

2. Kan jag göra en alkoholfri version av gröna hissen drink?

Ja, du kan absolut göra en alkoholfri version av gröna hissen drink genom att utesluta ginen och ersätta den med mer äppeljuice eller citronjuice. Det blir fortfarande en uppfriskande och färgglad dryck.

3. Kan jag förbereda gröna hissen drink i förväg?

Det är bäst att förbereda gröna hissen drink precis innan den serveras för att behålla dess fräschhet och den karakteristiska färgen. Dock kan du förbereda några av ingredienserna i förväg, som citronjuice och sockerlag, för att göra det enklare att blanda drinken när det är dags.

Se även nedan:

Foto av författare

Heliok

Lämna en kommentar