Drink med vitt vin

Välkommen till vår utförliga guide om drinkar med vitt vin. Om du är intresserad av att lära dig mer om hur du kan skapa en perfekt vitt vin-drink, då har du kommit till rätt ställe. Vi kommer att utforska olika recept och tekniker som kommer att hjälpa dig att imponera på dina gäster med en förstklassig vitt vin-baserad cocktail. Så, låt oss börja resan in i världen av förtjusande vitt vin-drinkar.

Dagens drink: vitt vin och persika sangria

Vår första vitt vin-drink är en fräsch och fruktig persika sangria. Den här drinken är perfekt för varma sommardagar eller när du vill unna dig något uppfriskande. Här är vad du behöver:

Ingredienser: Gör så här:
 • 1 flaska vitt vin
 • 2 mogna persikor
 • 1 apelsin
 • 1 citron
 • 1/4 kopp socker
 • 1/4 kopp apelsinlikör
 • 1/4 kopp persikosnaps
 • Is
 1. Skär persikor, apelsin och citron i skivor.
 2. I en stor kanna, blanda socker, apelsinlikör och persikosnaps.
 3. Lägg i fruktbitarna och häll över vitt vin.
 4. Rör om väl och låt svalna i kylskåpet i minst en timme.
 5. Tillsätt is precis innan servering.

Denna persika sangria är en fantastisk vitt vin-drink som är enkel att förbereda och full av smak. Den är perfekt för en avslappnad tillställning med vänner eller som ett sätt att njuta av en vacker sommarkväll.

En klassiker: vitt vin spritzer

En vitt vin spritzer är en enkel och uppfriskande drink som aldrig går ur mode. Det är en perfekt vitt vin-drink att njuta av när du vill ha något lättsamt och uppfriskande. Här är hur du gör den:

Ingredienser: Gör så här:
 • 1 del vitt vin
 • 1 del sodavatten
 • Is
 • Citronskiva för dekoration (valfritt)
 1. Fyll ett vinglas med is.
 2. Häll i vitt vin och sodavatten.
 3. Rör om försiktigt.
 4. Dekorera med en citronskiva om så önskas.

En vitt vin spritzer är perfekt när du vill ha något enkelt men ändå elegant. Den är också mycket anpassningsbar, så du kan experimentera med olika proportioner och tillsätta andra fruktiga inslag om du vill.

Faqs om drinkar med vitt vin

Vilket vitt vin är bäst för drinkar?

Du kan använda olika typer av vitt vin beroende på din smak och preferenser. Torrt vitt vin som sauvignon blanc eller chardonnay fungerar bra i många vitt vin-drinkar. Prova olika sorter för att hitta din favorit.

Kan jag använda mousserande vitt vin i drinkar?

Absolut! Mousserande vitt vin som prosecco eller champagne kan vara en utmärkt bas för uppfriskande vitt vin-drinkar, som mimosa eller bellini.

Finns det alkoholfria alternativ för vitt vin-drinkar?

Ja, du kan använda alkoholfritt vitt vin eller druvjuice som ett substitut i de flesta recepten om du vill undvika alkohol. Resultatet blir fortfarande smakrikt och uppfriskande.

Vad är den bästa säsongen att njuta av vitt vin-drinkar?

Vitt vin-drinkar är populära året runt, men de är särskilt uppfriskande under varma sommarmånader. Du kan dock njuta av dem när som helst du vill lyfta din stämning med en läcker vitt vin-drink.

Se även nedan:

Foto av författare

Heliok

Lämna en kommentar