Griljera julskinka med panko

Att griljera julskinka med panko är ett fantastiskt sätt att ge din skinka en härlig krispig yta och en smakfull smak. Panko är ett japanskt brödsmulor som ger en unik konsistens till din griljering och passar perfekt för dem som vill undvika ägg och ströbröd. I den här artikeln kommer vi att utforska hur du kan griljera din julskinka med panko och njuta av en läcker och knaprig skinka på ditt julbord.

Förberedelse av julskinkan

För att griljera din julskinka med panko behöver du först en välkokt skinka. Här är de grundläggande stegen för att förbereda din skinka:

 1. Koka julskinkan enligt ditt recept eller enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den är helt kokt och genomstekt.
 2. Låt skinkan svalna något innan du tar bort nätet eller svålen från den. Svålen kan du spara för att griljera den separat om du önskar.
 3. Skär bort eventuell överflödig fettkant för en jämn yta.

Ingredienser för panko griljering

För att griljera din julskinka med panko behöver du följande ingredienser:

 • 2 dl panko (japanska brödsmulor)
 • 2 msk smält smör
 • 2 msk senap
 • 2 msk honung
 • 1 tsk riven apelsinzest
 • 1 tsk malen kryddpeppar
 • 1 tsk riven ingefära

Griljering av julskinkan

Nu när din julskinka är förberedd och du har alla ingredienser redo kan du börja griljera den med panko:

 1. Blanda panko, smält smör, senap, honung, apelsinzest, kryddpeppar och ingefära i en skål. Detta kommer att vara din griljering.
 2. Använd en pensel och applicera griljeringen jämnt över hela ytan av din julskinka.
 3. Placera julskinkan i en förvärmd ugn på 225 grader Celsius och grilla den i cirka 10-15 minuter eller tills griljeringen är gyllenbrun och knaprig.
 4. Ta ut skinkan ur ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den i skivor och serverar den.

Griljera Skinka Utan Ägg

En av fördelarna med att använda panko som griljering är att det inte kräver ägg för att fästa. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för dem som har äggallergier eller vill undvika ägg i sina recept.

Griljera Julskinka Utan Ägg

Om du vill göra din julskinka extra festlig utan att använda ägg i griljeringen kan du prova detta recept med panko och njuta av en knaprig och smakfull skinka.

Griljera Skinka Utan Ströbröd

Om du försöker undvika ströbröd i din kost kan panko vara det perfekta alternativet för att griljera din skinka. Det ger samma krispiga konsistens utan att använda vanligt ströbröd.

Vanliga frågor om griljera julskinka med panko

Hur lång tid tar det att griljera julskinka med panko?

Det tar vanligtvis cirka 10-15 minuter att griljera julskinka med panko i en förvärmd ugn på 225 grader Celsius. Tiden kan variera beroende på ugnen och skinkans storlek, så se till att hålla ett öga på den för att undvika övergriljering.

Kan jag använda andra kryddor i min panko griljering?

Absolut! Du kan anpassa smaken på din griljering genom att experimentera med olika kryddor och smaksättningar. Prova att lägga till örter, vitlök, eller andra favoritkryddor för att göra det precis som du vill ha det.

Kan jag förbereda griljeringen i förväg?

Ja, du kan förbereda griljeringen i förväg och förvara den i kylskåpet tills du är redo att använda den. Detta kan spara tid när du förbereder din julskinka.

Vilka andra alternativ finns det för att griljera julskinka?

Det finns många olika sätt att griljera julskinka, och det beror på dina personliga preferenser. Du kan använda honung, senap, brunt socker, eller andra smaksättare i din griljering. Panko ger dock en extra krispig yta som många uppskattar.

Se även nedan:

Foto av författare

Heliok

Lämna en kommentar